Algemene reisvoorwaarden

Vrouwenreis & Woestijnreis, Jordanië –
Reisvoorwaarden
1. Aangezien de prijzen onderhevig zijn aan verandering, verwijs ik je voor een actuele totale reissom naar de reisfolder. Voor de reisfolder kun je contact opnemen met: info@carolinefroeling.nl
2. Je beschikt over een plaats door je in te schrijven m.b.v. het inschrijvingsformulier. Na ontvangst van je inschrijvingsformulier ontvang je een deelnamebevestiging en de factuur. Uiterlijk drie weken voor vertrek ontvang je aanvullende informatie ter voorbereiding op de reis.
3. Binnen 2 weken na ontvangst van de factuur moet het bedrag overgemaakt zijn.
4. Garantieregeling STO Garant
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Caroline Froeling gebruik van STO Garant. Je kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
Bij elke (reis)aanbod van Caroline Froeling wordt duidelijk vermeld of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling lees je wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op jouw boeking, dan betaal je de reissom niet aan Caroline Froeling, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden waarborgt jouw reissom tot na afloop van jouw boeking. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Caroline Froeling niet (volledig en/of tijdig) worden verleend, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.
5. Reisverzekering en annuleringsverzekeringen worden zelf door de deelnemers afgesloten.
6. Het is belangrijk dat je in het bezit bent van alle vereiste geldige (reis-)documenten. Je paspoort moet na vertrek uit Jordanië nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
7. Je regelt zelf je vliegticket naar Amman tenzij anders afgesproken met Caroline Froeling. Wacht met het boeken van je vlucht tot je een seintje krijgt van Caroline Froeling. Als je op een andere datum of tijd reist, geef je tijdig je vluchtnummer en reisschema door aan Caroline Froeling. Transferkosten van en naar het hotel zijn dan voor eigen rekening.
8. De reissom omvat enkel de overnachtingen tussen de desbetreffende reisdata van de gekozen reis. Bij eerdere aankomst of langer verblijf betaal je zelf voor de extra overnachtingen.
9. Annulering van het vliegticket is in alle gevallen voor eigen rekening.
10. In verband met Corona volgen wij het reisadvies op van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, onze lokale samenwerkingspartners en volgen ook onze eigen wijsheid. Het kan zijn dat wij de woestijnreis alsnog moeten annuleren als de omstandigheden niet meer veilig zijn. Als dit vanaf 1 maand voor vertrek, of minder, het geval is, zal 90% van de reissom worden terugbetaald.
11. Gezien de aard van de reis is het van belang dat je bij aanvang van de reis in goede fysieke gezondheid bent en in staat bent om per dag enkele uren te lopen.
12. Bij annuleren tot 16 weken voor vertrek ben je niets verschuldigd. Tussen de 16 en 14 weken voor vertrek ben je 75% van de totale reissom verschuldigd. Binnen 14 weken voor vertrek ben je de gehele reissom verschuldigd.
13. In geval van een acute medische situatie tijdens de tocht zullen wij je zo spoedig mogelijk laten vervoeren naar medische hulp. Echter, gezien de aard van de reis, kan dit in het ergste geval enkele uren duren en kunnen wij op geen enkele manier verantwoordelijk en aansprakelijk zijn.
14. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het screenen van geschiktheid voor de reis in verband met eventueel bekend zijnde ziektes en/of medicaties bij hun behandelende arts: ziektes of aandoeningen mogen geen belemmering zijn voor het volgen van het reisprogramma.
15. Mocht je vroegtijdig de tocht moeten of willen afbreken dan zijn eventuele extra kosten voor rekening van jezelf en moeten deze ter plaatse worden voldaan.
16. Caroline Froeling is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige vorm van verlies, beschadiging of diefstal op accommodaties, tijdens transfers en tijdens de tochten aan en van je bagage.
17. Caroline Froeling is niet aansprakelijk voor schade en /of letsel als gevolg van ongeval door bijvoorbeeld val van kameel, blessures en overmacht situaties, zoals natuurrampen, stakingen, politieke onrust, oorlogen e.d.
18. Caroline Froeling aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade waarvoor reis- en/of annuleringsverzekeringen dekking bieden.
19. Caroline Froeling werkt samen met lokale bedoeïenen: sommige diensten worden uitgevoerd door derden en in samenwerking met bedoeïenen. Ondanks zorgvuldigheid kan er altijd wat misgaan. Dat is niet alleen afhankelijk van mensen, maar ook van lokale omstandigheden en bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Het is daarom van belang gezien bovenstaande en gezien de aard van de reis, dat de deelnemer met de juiste verwachtingen en instelling op reis gaat.