Drentheweekend van Dieta

Afgelopen zomer ging Dieta met ons mee op Drentheweekend. Het Drentheweekend is een ontdekkingsreis naar jezelf op de Drentse hei waarin natuur, verbinden, genieten, lekker eten, reflectie en puur samenzijn de basisingedrienten zijn.  Hieronder vertelt Dieta haar ervaringen:

 

Aanleiding voor het Drentheweekend

Een weekend met vrouwen in het Drentse landschap. Ik had zin om me onder te dompelen in het samenzijn met anderen, me te verbinden met de Drentse natuur en vooral me te verbinden met mijn eigen natuur. Naast zin in het weekend is er ook spanning. Hoe ga ik me voelen in de groep? Waar is mijn plek in de groep?  Waar ben ik als er ook anderen zijn die ruimte innemen?

retraite drenthe stilteweekend

Aankomen op de Hobbitstee

De Hobbitstee is een  mooie plek, we beginnen met een gezamenlijke maaltijd waarna ik mijn tentje opzet op het ruime veld. Op de eerste avond hebben we, na een meditatie, een deelronde rond het kampvuur in de tipi. Ik voelde me blij, heel aanwezig en geraakt. Er werden hele verschillende dingen gedeeld maar allemaal zonder de afleidende verhalen. Er werd gedeeld vanuit het hart.

Mijn plek in de groep

Beide ochtenden startten we de dag op yogamatjes om energetische oefeningen te doen. De tweede dag schrok ik enigszins omdat de matjes twee aan twee lagen. Wie verzint het nou om ’s ochtends om half negen iets samen met een ander te doen? Ergens vind ik mensen eng. Samen op de matjes oefeningen doen?? Gatsie!

 

 

Caroline bouwde de oefening gelukkig langzaam op. Eerst lekker energiek dansen vervolgens rustig op de mat bij jezelf thuis komen, daarna contact maken met een ander en voelen wat dat met je doet, hoe je dan toch kunt thuis blijven bij jezelf. Een belangrijke oefening als je kijkt naar de spanning die ik voelde toen het weekend begon en ik me afvroeg waar mijn plek zou zijn in deze groep. Bij het verbinding maken met de andere vrouwen veranderde de aanvankelijke weerstand in een heel tof gevoel. De verbinding met de ander en mezelf, ieder op haar eigen plek, de zachtheid…. Ja, dit is mijn plek! Een warme en liefdevolle plek, te midden van anderen.

retraite Drenthe

Gesprek met je ziel

Wat mij betreft had ik voldoende mooie ervaringen maar de zondagmiddag had nog iets moois in petto. We maakten zielskaarten vanuit het verlangen van onze ziel waarna we elkaar daarover vragen gingen stellen. Wat zegt deze kaart jou? Wat mag er meer gezien worden?

Mariska en Caroline deden het voor en stelden elkaar vragen over hun kaarten om te laten zien wat er dan kan ontstaan. En wat ontstaat er dan? Voor iedereen zijn dat verschillende dingen. Maar wat ze gemeenschappelijk hadden is waarachtigheid, echtheid en puurheid. En daar hou ik van!

 

drentse retraites

Terugblikkend

Een weekend lang me bezig houden met dingen die er echt toe doen, samen met mensen die dat ook belangrijk vinden, in een veilige sfeer met fijne begeleiding en mooie oefeningen, ik word er blij van. Volgend jaar ben ik er graag weer bij!!

 

 

Dank je wel lieve Dieta voor het delen van jouw verhaal.

Dik veel liefs

 

Wil je nog meer verhalen lezen?

Het verhaal van Denise: het aangaan van je diepste angst

Het begon met de woestijnreis in Jordanië Door de woestijnreis in Jordanië heb ik Caroline leren kennen als een vrouw die enorm in verbinding staat met zichzelf en van daaruit verbinding maakt met anderen. Oprecht, in liefde en aards. Tijdens die reis zijn er veel innerlijke processen aangeraakt bij mij. Caroline speelde hierin voor mij een belangrijke rol in haar uitnodiging om alles met nieuwsgierigheid, moed, vertrouwen en liefde tegemoet te treden. Dit is ook de reden dat ik, een dik jaar...

Corina’s verhaal: Reis naar de vrijheid!

Wat was de aanleiding om in coaching te gaan bij Caroline? 'Via via had ik over de coaching van  Caroline gehoord en had het idee dat zij wellicht de gene was die mij verder kon helpen. Ik liep destijds namelijk flink vast. Ik had het gevoel dat ik een leven leidde dat beheerst werd door het verleden. Ik stond op een kruispunt; ga ik  zo verder of durf ik het te veranderen? Het vertrouwde leven ontrafelen en het weer op te bouwen naar het heden en toekomst? Oh, wat was dat een enge vraag voor...

Willem’s woestijnreis: bewegen van doen naar zijn

Het is alweer twee jaar geleden dat Willem tijdens een intervisie een collega hoorde praten over haar persoonlijke ervaringen met de woestijnreis in de Wadi Rum woestijn van Jordanië. Het triggerde Willem.  De heilzame werking van de cadans tijdens het lopen en het in de natuur zijn kende hij, de woestijn echter nog niet. Wat Willem niet kent, maakt hem nieuwsgierig. Dus na het zien van de informatie op de website schreef Willem zich in. Klaar voor zijn eerste woestijnervaring. Willem vertelt...

Het woestijnverhaal van Caroline

Aan de vooravond van twee nieuwe woestijnreizen mocht ik mijn eigen woestijnverhaal vertellen. Mij was gevraagd of ik wat meer wilde vertellen over hoe ik in de woestijn terecht gekomen ben, wat de woestijn met mij doet en waar de woestijnreizen die ik begeleid over gaan.  Het is een persoonlijk verhaal geworden dat ik graag met je deel. 

Fear

It is said that before entering the sea a river trembles with fear She looks back at the path she has traveled, From the peaks of the mountains, the long winding road crossing forests and villages. And in front of her, She sees an ocean so vast, that to enter there seems nothing more than to disappear forever. But there is nu other way. The river an not go back. Nobody can go back. To go back is impossible in existence. The river needs to take the risk of entering the ocean because only then...

Floortje’s verhaal: werken met zelfvertrouwen

Afgelopen jaar kwam Floortje bij mij voor een coachtraject. Floortje was 2 jaar afgestudeerd en stond bekend als een jonge vrouw met veel talent. Ze wilde een stap op de plaats maken om te kijken wat een goede vervolgstap in haar carriere zou zijn. Tijdens ons erste gesprek werd duidelijk wat de onderliggende vraag was. Floortje vertelt hier haar verhaal over het leren werken met zelfvertrouwen.Zelfvertrouwen ‘In eerste instantie kwam ik bij Caroline om de vervolgstap in mijn carrière vorm te...

De woestijnreis van Els

Afgelopen november ging Els samen met 11 andere deelnemers mee naar de woestijn in Jordanië. Een bijzondere woestijnreis met impact op veel verschillende fronten. Els vertelt hier haar verhaal:Waarom gaf je je op voor de woestijnreis? Voor vertrek zag ik mijn woestijnreis als een poort naar een nieuwe levensfase. De eerste tekenen van de overgang dienden zich in 2021  ondubbelzinnig bij mij aan. En daarmee kwam ook de vraag: Wie wil ik zijn in deze nieuwe levensfase die in bepaalde culturen...

Never to return again

50 jaar worden Voor mijn 50e verjaardag schreef Alexandra Rakemann dit gedicht. Een gedicht over de Steenbok, mijn krachtdier. De steenbok die fier bovenop de rotsen in de Wadi Rum staat. Krachtig, in balans, eigen, zonder opsmuk, solide.  Als ik Alexandra een vraagstuk voorleg vraagt ze me regelmatig: "wat zou de steenbok in jou doen, hoe zou die nu zijn en reageren?" Daar contact mee maken is dan alles wat ik te doen heb. Dan voel ik het en vervolgens weet ik wat ik te doen heb. Fijn hè,...

De Herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg Elke ochtend weer nieuw bezoek. Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, een flits van inzicht komt als een onverwachte gast. Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat. Behandel dan toch elke gast met eerbied. Misschien komt hij de boel ontruimen om plaats te maken voor extase……. De donkere gedachte, schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een...

Melina’s verhaal: van moeten naar mogen zijn

Het afgelopen jaar is behoorlijk heftig geweest voor Melina. Ze raakte in een burn-out door de stress op haar werk, een maand later stierf haar vader onverwachts aan een hartaanval en nam ze de intensieve zorg voor haar zieke moeder over, haar moeder overleed na een lang ziekbed aan longkanker, en slechts drie maanden later bleek Melina zwanger te zijn van haar eerste kindje. Ze besloot samen met haar werkgever dat ze niet terug zou keren naar haar baan, maar wist ook niet goed hoe nu verder....