Het verhaal van Denise: het aangaan van je diepste angst

Het begon met de woestijnreis in Jordanië

Door de woestijnreis in Jordanië heb ik Caroline leren kennen als een vrouw die enorm in verbinding staat met zichzelf en van daaruit verbinding maakt met anderen. Oprecht, in liefde en aards. Tijdens die reis zijn er veel innerlijke processen aangeraakt bij mij. Caroline speelde hierin voor mij een belangrijke rol in haar uitnodiging om alles met nieuwsgierigheid, moed, vertrouwen en liefde tegemoet te treden. Dit is ook de reden dat ik, een dik jaar later, haar opnieuw opzocht voor coaching. 

 

vrouwen woestijnreis jordanie stiltereis bezinningsreis

Wat was de aanleiding om in coaching te gaan bij Caroline?

De aanleiding van mijn behoefte aan coaching was gelegen in een reeks van gebeurtenissen die mijn leven totaal op zijn kop heeft gezet. Door het overlijden van Rob, mijn geliefde, kwam ik in een proces van diepe rouw. Even later hield mijn baan op te bestaan. Al mijn zekerheden en veiligheden vielen binnen een half jaar weg.

Ik kwam thuis te zitten met een enorm verdriet, een existentiële crisis en een burn-out. Het fundament dat onder mijn leven weggeslagen was, maakte bovendien dat ik oog in oog kwam te staan met oude onverwerkte stukken; trauma’s die zich diep opgeslagen hadden in mijn lijf, waar ik door mijn drukke bestaan en liefdevolle relatie nooit naar om hoefde te kijken.

 

Wat was je coachvraag?

 In mijn leven heb ik altijd erg ingezet op mijn “hoofd”. Een overlevingsmechanisme dat me hielp controle te houden, een ogenschijnlijke identiteit te vormen en successen te behalen. In het proces waarin ik nu was beland, merkte ik dat dit volstrekt onmogelijk was geworden.

Mijn lichaam en emoties waren nu mijn kompas. Ik moest helen en dat betekende en betekent nog steeds: overgave, acceptatie en alle emoties onder ogen komen. Een heftig en confronterend proces dat ik alleen moet aangaan, maar wel onder begeleiding en ondersteuning.

 

Wat hebben jullie tijdens de coaching gedaan?

Caroline is een van de mensen geweest die mij enorme hebben ondersteund in dit proces. Digitaal heeft ze een aantal sessies begeleid via videobellen. Ze gebruikte hierbij een aantal middelen als meditatie en lichaamswerk, maar vooral ook haar eigen intuïtie en liefdevolle verbindingskracht. Op een zachte en toch directe manier werd ik begeleid naar mijn diepste hartzeer, maar ook naar mijn diepste hartverlangens: twee kanten van dezelfde medaille. Dit betekende oog in oog staan met mijn diepste angsten, pijn en verdriet, uit mijn jeugd. Caroline leerde me er in vertrouwen en zachtheid naar te kijken.

Tot welke inzichten ben je gekomen?

Ik leerde dat wat ik definieerde als ‘donkere kanten’ van mijzelf, patronen zijn die vragen om erkenning omdat ze me veel geboden hebben en omdat ze me iets vertellen over mijn oerverlangens. Ik ervoer hoe belangrijk het is om er naartoe te bewegen in plaats er vanaf. Om de hele waarheid te zien en omarmen.

bezinningsreis woestijnreis ontdekkingstocht Jordanie

Hoe heb je Caroline ervaren?

Caroline is als geen ander in staat om je snel te laten afdalen van je hoofd naar je lijf. Je met compassie en vertrouwen te laten voelen wat je lijf te vertellen heeft. Ze deinst niet terug voor welke ‘uitkomst’ dan ook en dat heeft mij het vertrouwen en de vrijheid gegeven om me binnen de kortste keren niet alleen open te stellen, maar ook diepe processen aan te gaan en te delen. Haar geaardheid en sterke intuïtie maken dat het verloop van iedere sessie past in het nu: er is ruimte voor alles, voor de onverwachte wendingen die het leven en die de ziel laten zien. Het fijne aan haar begeleiding is dat ze werkt met vele lagen bewustzijn terwijl beide voeten op de grond blijven.

Diep wortelen om hoog te kunnen bloeien.

 

Hoe gaat het nu?

Mijn proces van wortelen en bloeien is nog volop gaande. Steeds pel ik laagjes af. Een machtig moeilijk, maar ook mooi proces. Ik weet dat ik dit pad alleen te bewandelen heb, maar ben enorm blij dat mensen zoals Caroline die als fakkels langs deze zielsweg staan om mij te begeleiden. Daar ben ik haar dan ook enorm dankbaar voor.

 

Dank je wel Denise voor het delen van jouw levenservaringen.

Wil je meer weten over het gecoacht worden door Caroline, klik dan hier.

 

Wil je nog meer verhalen lezen?

Corina’s verhaal: Reis naar de vrijheid!

Wat was de aanleiding om in coaching te gaan bij Caroline? 'Via via had ik over de coaching van  Caroline gehoord en had het idee dat zij wellicht de gene was die mij verder kon helpen. Ik liep destijds namelijk flink vast. Ik had het gevoel dat ik een leven leidde dat beheerst werd door het verleden. Ik stond op een kruispunt; ga ik  zo verder of durf ik het te veranderen? Het vertrouwde leven ontrafelen en het weer op te bouwen naar het heden en toekomst? Oh, wat was dat een enge vraag voor...

Willem’s woestijnreis: bewegen van doen naar zijn

Het is alweer twee jaar geleden dat Willem tijdens een intervisie een collega hoorde praten over haar persoonlijke ervaringen met de woestijnreis in de Wadi Rum woestijn van Jordanië. Het triggerde Willem.  De heilzame werking van de cadans tijdens het lopen en het in de natuur zijn kende hij, de woestijn echter nog niet. Wat Willem niet kent, maakt hem nieuwsgierig. Dus na het zien van de informatie op de website schreef Willem zich in. Klaar voor zijn eerste woestijnervaring. Willem vertelt...

Het woestijnverhaal van Caroline

Aan de vooravond van twee nieuwe woestijnreizen mocht ik mijn eigen woestijnverhaal vertellen. Mij was gevraagd of ik wat meer wilde vertellen over hoe ik in de woestijn terecht gekomen ben, wat de woestijn met mij doet en waar de woestijnreizen die ik begeleid over gaan.  Het is een persoonlijk verhaal geworden dat ik graag met je deel. 

Drentheweekend van Dieta

Afgelopen zomer ging Dieta met ons mee op Drentheweekend. Het Drentheweekend is een ontdekkingsreis naar jezelf op de Drentse hei waarin natuur, verbinden, genieten, lekker eten, reflectie en puur samenzijn de basisingedrienten zijn.  Hieronder vertelt Dieta haar ervaringen:   Aanleiding voor het Drentheweekend Een weekend met vrouwen in het Drentse landschap. Ik had zin om me onder te dompelen in het samenzijn met anderen, me te verbinden met de Drentse natuur en vooral me te verbinden...

Fear

It is said that before entering the sea a river trembles with fear She looks back at the path she has traveled, From the peaks of the mountains, the long winding road crossing forests and villages. And in front of her, She sees an ocean so vast, that to enter there seems nothing more than to disappear forever. But there is nu other way. The river an not go back. Nobody can go back. To go back is impossible in existence. The river needs to take the risk of entering the ocean because only then...

Floortje’s verhaal: werken met zelfvertrouwen

Afgelopen jaar kwam Floortje bij mij voor een coachtraject. Floortje was 2 jaar afgestudeerd en stond bekend als een jonge vrouw met veel talent. Ze wilde een stap op de plaats maken om te kijken wat een goede vervolgstap in haar carriere zou zijn. Tijdens ons erste gesprek werd duidelijk wat de onderliggende vraag was. Floortje vertelt hier haar verhaal over het leren werken met zelfvertrouwen.Zelfvertrouwen ‘In eerste instantie kwam ik bij Caroline om de vervolgstap in mijn carrière vorm te...

De woestijnreis van Els

Afgelopen november ging Els samen met 11 andere deelnemers mee naar de woestijn in Jordanië. Een bijzondere woestijnreis met impact op veel verschillende fronten. Els vertelt hier haar verhaal:Waarom gaf je je op voor de woestijnreis? Voor vertrek zag ik mijn woestijnreis als een poort naar een nieuwe levensfase. De eerste tekenen van de overgang dienden zich in 2021  ondubbelzinnig bij mij aan. En daarmee kwam ook de vraag: Wie wil ik zijn in deze nieuwe levensfase die in bepaalde culturen...

Never to return again

50 jaar worden Voor mijn 50e verjaardag schreef Alexandra Rakemann dit gedicht. Een gedicht over de Steenbok, mijn krachtdier. De steenbok die fier bovenop de rotsen in de Wadi Rum staat. Krachtig, in balans, eigen, zonder opsmuk, solide.  Als ik Alexandra een vraagstuk voorleg vraagt ze me regelmatig: "wat zou de steenbok in jou doen, hoe zou die nu zijn en reageren?" Daar contact mee maken is dan alles wat ik te doen heb. Dan voel ik het en vervolgens weet ik wat ik te doen heb. Fijn hè,...

De Herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg Elke ochtend weer nieuw bezoek. Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, een flits van inzicht komt als een onverwachte gast. Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat. Behandel dan toch elke gast met eerbied. Misschien komt hij de boel ontruimen om plaats te maken voor extase……. De donkere gedachte, schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een...

Melina’s verhaal: van moeten naar mogen zijn

Het afgelopen jaar is behoorlijk heftig geweest voor Melina. Ze raakte in een burn-out door de stress op haar werk, een maand later stierf haar vader onverwachts aan een hartaanval en nam ze de intensieve zorg voor haar zieke moeder over, haar moeder overleed na een lang ziekbed aan longkanker, en slechts drie maanden later bleek Melina zwanger te zijn van haar eerste kindje. Ze besloot samen met haar werkgever dat ze niet terug zou keren naar haar baan, maar wist ook niet goed hoe nu verder....