Corina’s verhaal: Reis naar de vrijheid!

Wat was de aanleiding om in coaching te gaan bij Caroline?

‘Via via had ik over de coaching van  Caroline gehoord en had het idee dat zij wellicht de gene was die mij verder kon helpen. Ik liep destijds namelijk flink vast. Ik had het gevoel dat ik een leven leidde dat beheerst werd door het verleden. Ik stond op een kruispunt; ga ik  zo verder of durf ik het te veranderen? Het vertrouwde leven ontrafelen en het weer op te bouwen naar het heden en toekomst? Oh, wat was dat een enge vraag voor mij.

Ik besloot eerst maar eens een kop koffie met Caroline te gaan drinken en kijken of we samen deze reis kunnen starten. Dit gesprek gaf me vertrouwen en de moed om dat wat me al jarenlang klem zette nu echt aan te kijken. Met een hele duidelijke JA en ook wel knikkende knieën ben ik samen met Caroline op pad gegaan. Een reis naar het meisje dat ik vroeger was, naar mijn innerlijke kind en alles wat daaraan verbonden was.

Dauw op heide - weekend bezinning reis caroline froeling

En toen begonnen de sessies….

De eerste sessies waren moeilijk, confronterend en verdrietig. Het onder ogen zien van hetgeen ik mijn hele leven al bij me draag en het daadwerkelijk benoemen van wat ik al die tijd zo goed heb weten weg te duwen, niet aan heb willen denken om zo verder te kunnen en te overleven.

Alles viel weg… het was drijfzand geworden. Ik doorzag de blokkades in mezelf en uiteindelijk ook  waarom ik die blokkades zo had ingesteld. Samen met Caroline heb ik deze blokkades leren afbreken om zo te kunnen zien wie ik echt ben en wat mij echt drijft. Dat deed pijn, heel veel pijn. Echter door de pijn van het kleine meisje dat ik vroeger was toe te laten en onder ogen te zien was al een bevrijding op zich. Het mag er zijn die pijn. Die hoef je niet weg te stoppen, die mag je benoemen – en ja, dat laatste was zo ontzettend moeilijk. Woorden geven aan een gevoel had ik nooit geleerd en nu maar zoeken naar die woorden die recht doen aan het gevoel. En toch vond ik ze, meer en meer.

Hoe verliep het verder?

Na deze herkenning en erkenning kon ik op zoek naar wie ik echt ben zonder de pijn van mijn kleine meisje weg te stoppen. Deze pijn kan ik nu een goede plek geven. Een plek waar mijn kleine meisje met haar pijn rust kan vinden zonder dat ik elke dag op zoek ga om die pijn te verlichten. Want deze pijn is niet te verlichten, het mag er zijn en ik kan het nu in rust bij mij dragen.

Wat heeft het coaching traject je gebracht?

Vanaf het moment van herkenning en erkenning was er ruimte om te gaan ontdekken wie ik ben: wat drijft mij?, waar word ik gelukkig van?, wat heb ik nodig om verder te gaan?. Wat een ontdekkingsreis was dat en eigenlijk is het dat nog steeds!

retraite jordanie woestijnreis stiltereis ontdekkinsgreis

Daarna besloot je mee te gaan naar de woestijn. Hoe was dat?

Dit was een belevenis van zo’n grote waarde die haast niet te beschrijven is. Tezamen met mijn kleine meisje op reis gegaan naar de woestijn om ons te kunnen bevrijden van het juk van het verleden en te zoeken naar het heden en toekomst!

Ons beiden kunnen laten zien dat wij samen in alle rust de vrijheid tegemoet kunnen treden door hoog vanaf een kameel de ruimte en hemel te doorleven en zo mijzelf die ruimte, die voor mij vrijheid betekent, te voelen, betekenis te geven.

Vrijheid betekent voor mij vliegen en fladderen — vrij bewegen in mijn geest, mijn lijf, mijn omgeving en invulling van mijn leven en te weten dat deze reis oneindig is…

woestijnreis stiltereis bezinningsreis coachingsreis jordanie

Is er tot slot nog iets wat je wilt delen?

Deze ontdekkingsreis had ik nooit kunnen doen en ervaren zonder Caroline. Want hoe weet je eigenlijk hoe je moet ontdekken als je dat nooit geleerd hebt? Hoe kan je anders teruggaan naar je eigen ik? Ik had geen idee hoe dat te doen. En nu wel. Ik ken nu de betekenis van vrijheid.’

 

Dank je wel Corina voor het delen van jouw persoonlijke verhaal naar vrijheid.

 

Wil je nog meer verhalen lezen?

Het verhaal van Denise: het aangaan van je diepste angst

Het begon met de woestijnreis in Jordanië Door de woestijnreis in Jordanië heb ik Caroline leren kennen als een vrouw die enorm in verbinding staat met zichzelf en van daaruit verbinding maakt met anderen. Oprecht, in liefde en aards. Tijdens die reis zijn er veel innerlijke processen aangeraakt bij mij. Caroline speelde hierin voor mij een belangrijke rol in haar uitnodiging om alles met nieuwsgierigheid, moed, vertrouwen en liefde tegemoet te treden. Dit is ook de reden dat ik, een dik jaar...

Willem’s woestijnreis: bewegen van doen naar zijn

Het is alweer twee jaar geleden dat Willem tijdens een intervisie een collega hoorde praten over haar persoonlijke ervaringen met de woestijnreis in de Wadi Rum woestijn van Jordanië. Het triggerde Willem.  De heilzame werking van de cadans tijdens het lopen en het in de natuur zijn kende hij, de woestijn echter nog niet. Wat Willem niet kent, maakt hem nieuwsgierig. Dus na het zien van de informatie op de website schreef Willem zich in. Klaar voor zijn eerste woestijnervaring. Willem vertelt...

Het woestijnverhaal van Caroline

Aan de vooravond van twee nieuwe woestijnreizen mocht ik mijn eigen woestijnverhaal vertellen. Mij was gevraagd of ik wat meer wilde vertellen over hoe ik in de woestijn terecht gekomen ben, wat de woestijn met mij doet en waar de woestijnreizen die ik begeleid over gaan.  Het is een persoonlijk verhaal geworden dat ik graag met je deel. 

Drentheweekend van Dieta

Afgelopen zomer ging Dieta met ons mee op Drentheweekend. Het Drentheweekend is een ontdekkingsreis naar jezelf op de Drentse hei waarin natuur, verbinden, genieten, lekker eten, reflectie en puur samenzijn de basisingedrienten zijn.  Hieronder vertelt Dieta haar ervaringen:   Aanleiding voor het Drentheweekend Een weekend met vrouwen in het Drentse landschap. Ik had zin om me onder te dompelen in het samenzijn met anderen, me te verbinden met de Drentse natuur en vooral me te verbinden...

Fear

It is said that before entering the sea a river trembles with fear She looks back at the path she has traveled, From the peaks of the mountains, the long winding road crossing forests and villages. And in front of her, She sees an ocean so vast, that to enter there seems nothing more than to disappear forever. But there is nu other way. The river an not go back. Nobody can go back. To go back is impossible in existence. The river needs to take the risk of entering the ocean because only then...

Floortje’s verhaal: werken met zelfvertrouwen

Afgelopen jaar kwam Floortje bij mij voor een coachtraject. Floortje was 2 jaar afgestudeerd en stond bekend als een jonge vrouw met veel talent. Ze wilde een stap op de plaats maken om te kijken wat een goede vervolgstap in haar carriere zou zijn. Tijdens ons erste gesprek werd duidelijk wat de onderliggende vraag was. Floortje vertelt hier haar verhaal over het leren werken met zelfvertrouwen.Zelfvertrouwen ‘In eerste instantie kwam ik bij Caroline om de vervolgstap in mijn carrière vorm te...

De woestijnreis van Els

Afgelopen november ging Els samen met 11 andere deelnemers mee naar de woestijn in Jordanië. Een bijzondere woestijnreis met impact op veel verschillende fronten. Els vertelt hier haar verhaal:Waarom gaf je je op voor de woestijnreis? Voor vertrek zag ik mijn woestijnreis als een poort naar een nieuwe levensfase. De eerste tekenen van de overgang dienden zich in 2021  ondubbelzinnig bij mij aan. En daarmee kwam ook de vraag: Wie wil ik zijn in deze nieuwe levensfase die in bepaalde culturen...

Never to return again

50 jaar worden Voor mijn 50e verjaardag schreef Alexandra Rakemann dit gedicht. Een gedicht over de Steenbok, mijn krachtdier. De steenbok die fier bovenop de rotsen in de Wadi Rum staat. Krachtig, in balans, eigen, zonder opsmuk, solide.  Als ik Alexandra een vraagstuk voorleg vraagt ze me regelmatig: "wat zou de steenbok in jou doen, hoe zou die nu zijn en reageren?" Daar contact mee maken is dan alles wat ik te doen heb. Dan voel ik het en vervolgens weet ik wat ik te doen heb. Fijn hè,...

De Herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg Elke ochtend weer nieuw bezoek. Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, een flits van inzicht komt als een onverwachte gast. Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat. Behandel dan toch elke gast met eerbied. Misschien komt hij de boel ontruimen om plaats te maken voor extase……. De donkere gedachte, schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een...

Melina’s verhaal: van moeten naar mogen zijn

Het afgelopen jaar is behoorlijk heftig geweest voor Melina. Ze raakte in een burn-out door de stress op haar werk, een maand later stierf haar vader onverwachts aan een hartaanval en nam ze de intensieve zorg voor haar zieke moeder over, haar moeder overleed na een lang ziekbed aan longkanker, en slechts drie maanden later bleek Melina zwanger te zijn van haar eerste kindje. Ze besloot samen met haar werkgever dat ze niet terug zou keren naar haar baan, maar wist ook niet goed hoe nu verder....