Als jouw baan eindigt….

Ben je je baan kwijt geraakt, maakt dat het nodige los, weet je niet wat je nu wilt en hoe je jezelf kan onderscheiden op de arbeidsmarkt, hoe houd je focus, hoe geef je structuur aan je dag en hoe blijf je in vertrouwen? Iedereen reageert anders op het verlies van een baan. Daar waar een boos en verdrietig is en ruimte nodig heeft om het verlies te verwerken, gaat de ander meteen over tot actie. Dit maakt dat geen enkel coachtraject hetzelfde is. Maatwerk is daarom essentieel. In het intakegesprek staan we stil bij wat jij nodig hebt om werk te vinden waar je echt voor gaat. Stilstaan bij het verlies van werk, het creëren van een heldere toekomstvisie en deze kunnen onderbouwen, in kaart brengen van jou talenten en kwaliteiten, opruimen van blokkades, omgaan met tegenslag en vieren van successen. Persoonlijke ontwikkeling en praktische vaardigheden wisselen elkaar af. Denken, ervaren, reflecteren en doen wisselen elkaar af. In individuele coachingssessies en daar waar je kan of wilt samen met anderen. Zo leer je een krachtige elevator pitch te maken, een onderscheidende brief en CV te schrijven, social media in te zetten, jouw netwerk uit te breiden en strategisch in te zetten, jezelf authentiek te presenteren, een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn.

Caroline is een enthousiaste en kundige coach, die aan de start mijn vraag snel en goed inschat en snel een traject op maat schetst. Vervolgens levert zij tijdens dit traject ter plekke maatwerk en blijft ze de verwachtingen afstemmen.
Zij creëert in de gesprekken de perfecte balans tussen werken in een ontspannen sfeer en binnen de beschikbare tijd het maximale uit het traject halen.

Zij doet dit door goed te luisteren en vervolgens haar expertise op maat toe te passen.
Tot slot draagt ze steeds (gepaste) opties aan als ze denkt dat ik daar behoefte aan heb.

De kracht van Caroline is volgens mij de combinatie van passie voor het vak, expertise en haar klantgerichte (persoonlijk doch zakelijk) insteek.

- Roelfke

Tijdens mijn traject van een 7-tal bezoeken hebben we aan de hand van de gedragsanalyse (m.b.v. de Discover Analyse) vastgesteld wat mijn natuurlijke gedrag is en hoe dat zich uit onder druk. Dit was zeer verhelderend. Verder hebben we met  Acceptance and Commitment Therapy (ACT), mindfulness, voice dialogue, SET en NLP gewerkt aan de zaken waar ik tegenaan liep. Gedurende de hele periode merkte ik dat ik de adviezen meer en meer kon toepassen waardoor ik me beter in mijn vel voelde in de rol de ik heb op mijn werk.

Caroline heb ik als zeer prettig en betrokken persoon ervaren. Deze combinatie heeft gemaakt dat ik mijn proces bij haar zeer leerzaam en waardevol is geweest en ik zou haar aan een ieder aanbevelen die op zoek is met een dergelijke hulpvraag.

- Erica

Als je merkt dat het tijd is voor verandering…

Hoe lekker zit jij in je vel wat betreft jouw baan? Word je voldoende uitgedaagd, heb je plezier in je werk, krijg je energie van je werk, komen jouw talenten voldoende uit de verf,  hoe wil jij je de komende tijd gaan ontwikkelen, welke uitdagingen wil jij aangaan? Ben je niet tevreden met de antwoorden die je geeft op deze vragen? Wellicht is een loopbaantraject dan een goede keuze voor jou. Ik combineer praktische opdrachten met intensieve coachingsgesprekken. Je krijgt nieuwe inzichten, leert vertrouwde kaders los te laten om zo vanuit een ander perspectief naar de huidige situatie te kijken. Met dit nieuwe perspectief komen ook andere oplossingsrichtingen naar voren. Daarbij staan jouw talenten, drijfveren en de persoon die jij in wezen bent centraal en daar borduren wij op voort.

Via het mobiliteitstraject van Rijkswaterstaat werd ik gekoppeld aan Caroline. Samen zijn we opzoek gegaan hoe weer uitdaging in mijn werk te krijgen. Hiervoor hebben we mijn talenten, kwaliteiten, valkuilen en drijfveren in kaart gebracht. Hiervoor had Caroline mooie handvatten hoe dit in kaart te brengen en werd steeds concreter hoe mijn ‘droombaan’ eruit ziet. Ik ben tot de conclusie gekomen dat deze ‘droombaan’ buiten RWS ligt. Door Caroline ligt er een CV en motivatiebrief waarmee ik me echt weet te onderscheiden en beschik ik over de juiste vaardigheden en vertrouwen om het gesprek met enthousiasme aan te gaan.

Caroline is een coach die zich goed kan verplaatsen in een ander, iemand waarbij je vanaf het begin vertrouwd voelt, betrokken is, enthousiasmeert en een netwerk heeft waar je U tegen zegt. Ik kijk met veel tevredenheid terug op dit traject. Door Caroline weet ik nu wat ik wil en daarbij heeft ze ervoor gezorgd dat ik minder bescheiden ben. Mocht je in je carrière twijfels hebben over wat je nu precies wilt, dan kan ik Caroline van harte aanbevelen. Door met haar opzoek te gaan naar antwoorden op je vraag doe je alleen maar meer zelfkennis op en daarnaast is Caroline een mooi, warm en gezellig mens.

- Mirjam