Natural Woman

Antilliaanse bruiloft

Tijdens de lunch met het team bij Talent & Career Center passeerden heel wat onderwerpen de revue. Met een team van met name vrouwen was het een gekakel van heb ik me jou daar. Ik weet nog goed dat wij het in de lente hadden over de extra kilootjes en hoe ongemakkelijk je je daarbij kan voelen als je toch weer dat leuke jurkje aan wilde. We hadden het over het schoonheidsideaal en hoe we ons daardoor lieten leiden. Het deed mij terug denken aan een bruiloft die ik een paar jaar daarvoor had op Curaçao. Een echte Antilliaanse bruiloft met een spetterende stealband. Het dak ging eraf. De vrouwen hadden zich helemaal uitgedost. Prachtige jurken en volle vrouwen die hun hele lichaam in de strijd gooiden op de dansvloer. Ik was onder de indruk  hoe comfortabel zij zich voelden met hun lijf en van de ruimte die ze moeiteloos innamen. Zelfverzekerd, vol in het leven en vol in zichzelf:  “Here I am”! Wat waren ze rete sexy.

Aretha Franklin

Vandaag kwam ik onderstaand filmpje van Aretha Franklin tegen. Hetzelfde gevoel bekroop mij weer.
Wat een mooie krachtige vrouw, zo zelfverzekerd, ondanks de jaren en ondanks de ‘Juliana’ armen. Hopsa, gooi je jas maar uit, in the spot light, let yourself be seen.

Natural Woman

Jajaja, we weten het allemaal. Schoonheid komt in eerste instantie van binnenuit. Ik heb het daarbij niet alleen om een mooi karakter maar hoe lekker je in je vel zit. Dat straal je uit. Er zijn van die dagen dat ik het liefste een vuilniszak over mijn hoofd trek en in een diep hol wil wegkruipen. Maar er zijn ook dagen dat ik me zo goed en lekker voel met alles in mij. Afgelopen jaar heb ik mij mede door mijn lief steeds vaker zo gevoeld. Het gevoel van gooi-je-haren-los-zet-de-muziek-keihard-aan-schud-je-heupen-zing-je-longen-uit-je-lijf-om-vervolgens-bubbelend-en-bruisend-dolverliefd-op-het-leven-te-zijn. De uitnodiging van hem om mezelf helemaal te laten zien was daarbij echt dat steuntje in de rug om me “the  natural woman” te voelen zoals Aretha die bezingt.

2016

Ik hoop dat ik in 2016 vaker het vuur in mij mag voelen. Dat ik steeds meer de moed en vertrouwen heb om mijn hele hebben en houwen te laten zien. Ook als ik mij kwetsbaar en onzeker voel. Hoe spannend dat soms ook is. Ik wens jou hetzelfde toe. Dat er op jouw weg mensen mogen zijn die jou bemoedigen in plaats van beoordelen. En dat jij op jouw beurt anderen mag bemoedigen en mag laten stralen met alle kleuren van de regenboog. Hoe zou dat voor jou zijn?

Wil je nog meer verhalen lezen?

Het verhaal van Denise: het aangaan van je diepste angst

Het begon met de woestijnreis in Jordanië Door de woestijnreis in Jordanië heb ik Caroline leren kennen als een vrouw die enorm in verbinding staat met zichzelf en van daaruit verbinding maakt met anderen. Oprecht, in liefde en aards. Tijdens die reis zijn er veel innerlijke processen aangeraakt bij mij. Caroline speelde hierin voor mij een belangrijke rol in haar uitnodiging om alles met nieuwsgierigheid, moed, vertrouwen en liefde tegemoet te treden. Dit is ook de reden dat ik, een dik jaar...

Corina’s verhaal: Reis naar de vrijheid!

Wat was de aanleiding om in coaching te gaan bij Caroline? 'Via via had ik over de coaching van  Caroline gehoord en had het idee dat zij wellicht de gene was die mij verder kon helpen. Ik liep destijds namelijk flink vast. Ik had het gevoel dat ik een leven leidde dat beheerst werd door het verleden. Ik stond op een kruispunt; ga ik  zo verder of durf ik het te veranderen? Het vertrouwde leven ontrafelen en het weer op te bouwen naar het heden en toekomst? Oh, wat was dat een enge vraag voor...

Willem’s woestijnreis: bewegen van doen naar zijn

Het is alweer twee jaar geleden dat Willem tijdens een intervisie een collega hoorde praten over haar persoonlijke ervaringen met de woestijnreis in de Wadi Rum woestijn van Jordanië. Het triggerde Willem.  De heilzame werking van de cadans tijdens het lopen en het in de natuur zijn kende hij, de woestijn echter nog niet. Wat Willem niet kent, maakt hem nieuwsgierig. Dus na het zien van de informatie op de website schreef Willem zich in. Klaar voor zijn eerste woestijnervaring. Willem vertelt...

Het woestijnverhaal van Caroline

Aan de vooravond van twee nieuwe woestijnreizen mocht ik mijn eigen woestijnverhaal vertellen. Mij was gevraagd of ik wat meer wilde vertellen over hoe ik in de woestijn terecht gekomen ben, wat de woestijn met mij doet en waar de woestijnreizen die ik begeleid over gaan.  Het is een persoonlijk verhaal geworden dat ik graag met je deel. 

Drentheweekend van Dieta

Afgelopen zomer ging Dieta met ons mee op Drentheweekend. Het Drentheweekend is een ontdekkingsreis naar jezelf op de Drentse hei waarin natuur, verbinden, genieten, lekker eten, reflectie en puur samenzijn de basisingedrienten zijn.  Hieronder vertelt Dieta haar ervaringen:   Aanleiding voor het Drentheweekend Een weekend met vrouwen in het Drentse landschap. Ik had zin om me onder te dompelen in het samenzijn met anderen, me te verbinden met de Drentse natuur en vooral me te verbinden...

Fear

It is said that before entering the sea a river trembles with fear She looks back at the path she has traveled, From the peaks of the mountains, the long winding road crossing forests and villages. And in front of her, She sees an ocean so vast, that to enter there seems nothing more than to disappear forever. But there is nu other way. The river an not go back. Nobody can go back. To go back is impossible in existence. The river needs to take the risk of entering the ocean because only then...

Floortje’s verhaal: werken met zelfvertrouwen

Afgelopen jaar kwam Floortje bij mij voor een coachtraject. Floortje was 2 jaar afgestudeerd en stond bekend als een jonge vrouw met veel talent. Ze wilde een stap op de plaats maken om te kijken wat een goede vervolgstap in haar carriere zou zijn. Tijdens ons erste gesprek werd duidelijk wat de onderliggende vraag was. Floortje vertelt hier haar verhaal over het leren werken met zelfvertrouwen.Zelfvertrouwen ‘In eerste instantie kwam ik bij Caroline om de vervolgstap in mijn carrière vorm te...

De woestijnreis van Els

Afgelopen november ging Els samen met 11 andere deelnemers mee naar de woestijn in Jordanië. Een bijzondere woestijnreis met impact op veel verschillende fronten. Els vertelt hier haar verhaal:Waarom gaf je je op voor de woestijnreis? Voor vertrek zag ik mijn woestijnreis als een poort naar een nieuwe levensfase. De eerste tekenen van de overgang dienden zich in 2021  ondubbelzinnig bij mij aan. En daarmee kwam ook de vraag: Wie wil ik zijn in deze nieuwe levensfase die in bepaalde culturen...

Never to return again

50 jaar worden Voor mijn 50e verjaardag schreef Alexandra Rakemann dit gedicht. Een gedicht over de Steenbok, mijn krachtdier. De steenbok die fier bovenop de rotsen in de Wadi Rum staat. Krachtig, in balans, eigen, zonder opsmuk, solide.  Als ik Alexandra een vraagstuk voorleg vraagt ze me regelmatig: "wat zou de steenbok in jou doen, hoe zou die nu zijn en reageren?" Daar contact mee maken is dan alles wat ik te doen heb. Dan voel ik het en vervolgens weet ik wat ik te doen heb. Fijn hè,...

De Herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg Elke ochtend weer nieuw bezoek. Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, een flits van inzicht komt als een onverwachte gast. Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat. Behandel dan toch elke gast met eerbied. Misschien komt hij de boel ontruimen om plaats te maken voor extase……. De donkere gedachte, schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een...