Levenslust van Jette

Levenslust van Jette Vonk

Jette is 33 jaar als zij de diagnose uitgezaaid borstkanker en de prognose van 2 jaar levensverwachting meekrijgt. En dan… dan zakt haar wereld in. Maar niet voor lang. Na 2 weken ging ze naar Denemarken voor een familieweekend waar zij kon ontsnappen aan ‘het patiënt zijn’. Op de terugweg besefte ze dat ze niet verder als ‘de patiënt’ door het leven wilde gaan maar gewoon als Jette. Ze maakte de keuze om voor de volle 100% voor het leven te gaan. Samen met haar man Bas en zoontje Mac die toen twee jaar oud was. Jette schreef een mail aan haar familie en vrienden met daarin de boodschap dat het ziekenbezoek over was.

Als je dit leest ben ik er nog

Levenslust van Jette

Haar ervaringen van de afgelopen 2,5 jaar beschrijft ze in haar boek “Als je dit leest ben ik er nog”. Het schrijven van een boek is een van de wensen die op haar bucketlist staan. In plaats van een zwaar boek is het een boek geworden vol levenslust en inspiratie hoe je kan worden wie je diep van binnen werkelijk bent. In een interview in de Volkskrant vertelt ze over het vorm krijgen van haar bucketlist: ‘Terwijl ik mezelf, mijn ideeën en gewoonten onder de loep nam, begon ik mijn bucketlist met andere ogen te bekijken… Was dit echt een intrinsieke wens of een ego-dingetje, was ik uit op meer erkenning, wilde ik nog even lekker scoren in de buitenwereld?’ Ze ging haar lijst finetunen wat haar hielp om echt heel eerlijk te zijn tegenover zichzelf. Haar werkelijke verlangens kwamen zo op tafel te liggen: ‘Ik ben hiermee dichter bij mijn gedroomde zelf gekomen. Want hoeveel angsten ook door mijn hoofd spookten (angst om te falen, gekwetst te worden) met de dood aan de voordeur werd het makkelijker te kiezen voor dat waar mijn hart naar verlangde. Een onvoltooid leven is niet een leven dat slechts een paar decennia besloeg, een onvoltooid leven is een leven dat niet is geleefd, en persoon die niet is geworden wie hij had willen zijn’.

Mijn bucketlist

Het werken met een bucketlist heeft mij nooit zo aangetrokken tot ik Jette er over hoorde spreken. Daarom, hier mijn lijstje:
* met elke zoon apart een reis maken
* minimaal een week alleen naar Ameland gaan om te schrijven, schilderen, langs het strand te struinen en met de dag te leven
* met mijn blote voeten ‘s ochtends vroeg in het gras staan en daar de dag aanbreken
* borreltjes drinken bij het kampvuur
* Jordanië-achtige reis uitrollen in binnenland van Spanje
* … en niet alleen daar, Mongolië trekt nog steeds maar ook Zuid Afrika, Peru en Bali
* lange trektocht te voet maken
* minimaal een maand in de woestijn zijn
* met een busje op reis gaan, mijn neus achterna, zonder gelimiteerde tijd
* Woestijnreizen voor het bedrijfsleven uitrollen
* eigenzinnige teamcoaching op de hei, het wad, de woestijn of onder de amandelbomen van Spanje
* mensen inspireren om vol te leven
* samen met De Academie verder bouwen aan Meesterlijk Coachen
* … en niet alleen Meesterlijk Coachen.. er zitten zoveel ideeën in het vat. Over 10 jaar hebben we een prachtige plek in de natuur met Joris Laarman meubilair, een enorme grote vaas vol veldbloemen op de tafel en puur eten
* in de vroege ochtend naar de vogeltjes luisteren
* voor mezelf kiezen en meer ruimte innemen
* ontdekkingsreizigster nieuwe stijl zijn
* mijn tuin heel mooi maken
* zwerven over de Drentse hei en daar de zon onder zien gaan
* naar Burning Man gaan
* picknick met vriendinnen in het bos of aan het Reitdiep om mijn verjaardag te vieren. Of gewoon het leven.
* elke dag stilstaan bij mijn geluksmomentje
* oesters eten aan het strand
* een vet gave zintuigenreis geven met Maaike en Alexandra waarin vrouwen wezenlijk aangestoken worden…

En geheid ga ik schrappen en aanvullen en tegelijkertijd ook uitvoeren. Ben benieuwd naar jouw lijst. Doe je mee? #mijnbucketlist

Wil je nog meer verhalen lezen?

Het verhaal van Denise: het aangaan van je diepste angst

Het begon met de woestijnreis in Jordanië Door de woestijnreis in Jordanië heb ik Caroline leren kennen als een vrouw die enorm in verbinding staat met zichzelf en van daaruit verbinding maakt met anderen. Oprecht, in liefde en aards. Tijdens die reis zijn er veel innerlijke processen aangeraakt bij mij. Caroline speelde hierin voor mij een belangrijke rol in haar uitnodiging om alles met nieuwsgierigheid, moed, vertrouwen en liefde tegemoet te treden. Dit is ook de reden dat ik, een dik jaar...

Corina’s verhaal: Reis naar de vrijheid!

Wat was de aanleiding om in coaching te gaan bij Caroline? 'Via via had ik over de coaching van  Caroline gehoord en had het idee dat zij wellicht de gene was die mij verder kon helpen. Ik liep destijds namelijk flink vast. Ik had het gevoel dat ik een leven leidde dat beheerst werd door het verleden. Ik stond op een kruispunt; ga ik  zo verder of durf ik het te veranderen? Het vertrouwde leven ontrafelen en het weer op te bouwen naar het heden en toekomst? Oh, wat was dat een enge vraag voor...

Willem’s woestijnreis: bewegen van doen naar zijn

Het is alweer twee jaar geleden dat Willem tijdens een intervisie een collega hoorde praten over haar persoonlijke ervaringen met de woestijnreis in de Wadi Rum woestijn van Jordanië. Het triggerde Willem.  De heilzame werking van de cadans tijdens het lopen en het in de natuur zijn kende hij, de woestijn echter nog niet. Wat Willem niet kent, maakt hem nieuwsgierig. Dus na het zien van de informatie op de website schreef Willem zich in. Klaar voor zijn eerste woestijnervaring. Willem vertelt...

Het woestijnverhaal van Caroline

Aan de vooravond van twee nieuwe woestijnreizen mocht ik mijn eigen woestijnverhaal vertellen. Mij was gevraagd of ik wat meer wilde vertellen over hoe ik in de woestijn terecht gekomen ben, wat de woestijn met mij doet en waar de woestijnreizen die ik begeleid over gaan.  Het is een persoonlijk verhaal geworden dat ik graag met je deel. 

Drentheweekend van Dieta

Afgelopen zomer ging Dieta met ons mee op Drentheweekend. Het Drentheweekend is een ontdekkingsreis naar jezelf op de Drentse hei waarin natuur, verbinden, genieten, lekker eten, reflectie en puur samenzijn de basisingedrienten zijn.  Hieronder vertelt Dieta haar ervaringen:   Aanleiding voor het Drentheweekend Een weekend met vrouwen in het Drentse landschap. Ik had zin om me onder te dompelen in het samenzijn met anderen, me te verbinden met de Drentse natuur en vooral me te verbinden...

Fear

It is said that before entering the sea a river trembles with fear She looks back at the path she has traveled, From the peaks of the mountains, the long winding road crossing forests and villages. And in front of her, She sees an ocean so vast, that to enter there seems nothing more than to disappear forever. But there is nu other way. The river an not go back. Nobody can go back. To go back is impossible in existence. The river needs to take the risk of entering the ocean because only then...

Floortje’s verhaal: werken met zelfvertrouwen

Afgelopen jaar kwam Floortje bij mij voor een coachtraject. Floortje was 2 jaar afgestudeerd en stond bekend als een jonge vrouw met veel talent. Ze wilde een stap op de plaats maken om te kijken wat een goede vervolgstap in haar carriere zou zijn. Tijdens ons erste gesprek werd duidelijk wat de onderliggende vraag was. Floortje vertelt hier haar verhaal over het leren werken met zelfvertrouwen.Zelfvertrouwen ‘In eerste instantie kwam ik bij Caroline om de vervolgstap in mijn carrière vorm te...

De woestijnreis van Els

Afgelopen november ging Els samen met 11 andere deelnemers mee naar de woestijn in Jordanië. Een bijzondere woestijnreis met impact op veel verschillende fronten. Els vertelt hier haar verhaal:Waarom gaf je je op voor de woestijnreis? Voor vertrek zag ik mijn woestijnreis als een poort naar een nieuwe levensfase. De eerste tekenen van de overgang dienden zich in 2021  ondubbelzinnig bij mij aan. En daarmee kwam ook de vraag: Wie wil ik zijn in deze nieuwe levensfase die in bepaalde culturen...

Never to return again

50 jaar worden Voor mijn 50e verjaardag schreef Alexandra Rakemann dit gedicht. Een gedicht over de Steenbok, mijn krachtdier. De steenbok die fier bovenop de rotsen in de Wadi Rum staat. Krachtig, in balans, eigen, zonder opsmuk, solide.  Als ik Alexandra een vraagstuk voorleg vraagt ze me regelmatig: "wat zou de steenbok in jou doen, hoe zou die nu zijn en reageren?" Daar contact mee maken is dan alles wat ik te doen heb. Dan voel ik het en vervolgens weet ik wat ik te doen heb. Fijn hè,...

De Herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg Elke ochtend weer nieuw bezoek. Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, een flits van inzicht komt als een onverwachte gast. Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat. Behandel dan toch elke gast met eerbied. Misschien komt hij de boel ontruimen om plaats te maken voor extase……. De donkere gedachte, schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een...