De tweede woestijnreis van Mieke

Mieke ging voor de tweede keer met mij mee naar de woestijn. Tijdens haar eerste woestijnreis ontdekte ze wat het betekende om haar verhaal waarmee zij zich identificeerde los te laten (lees haar ervaringen hier). En ze wist bij het verlaten van de woestijn, ik kom hier weer terug. In maart was het zover. Mieke reisde voor de tweede keer af naar de Wadi Rum.

Na thuiskomst ontving ik van Mieke deze brief waarin zij mij meenam in wat haar tweede woestijnreis haar bracht. Lees je mee?

 

 

 

Lief mooi mens !!

woestijnreis Jordanie retraite

Wat een reis hebben we gemaakt. Toen we op maandagochtend naar de Wadi Rum woestijn vertrokken, konden we niet bevroeden dat we al op woensdagmiddag geconfronteerd zouden worden met het coronavirus. Vanaf dat moment was het improviseren; wat het ene moment makkelijker was dan het andere. Maar wat konden we die uitdagingen als groep goed aan. Ik denk omdat er al snel veel openheid in de groep was en ook door zoveel geweldige humor. Dé ingrediënten om dit aan te kunnen.

woestijnreis Jordanie retraite

In de woestijn heb ik ervaren dat er – in ieder geval voor mij – verschillende soorten tranen zijn. Deze tocht waren het meestal zachte, zoete, helende tranen. Niet uit boosheid of frustratie, maar uit verdriet. Verdriet om het kleine meisje van vroeger. Wat had ik haar een harmonieuze start gegund. Dit te mogen voelen, was bijzonder helend. Ik had er geen verhalen bij nodig. Dit te voelen, was wat ik nodig had. Project Mieke – zoals ik dat ben gaan noemen en dat in 2007 begon – heb ik kunnen afsluiten. De woestijn is daarin heel belangrijk. 

Maar wat wist je ook nu weer op een mooie, treffende manier dingen te verwoorden waardoor bijvoorbeeld een woord als veiligheid keihard binnenkwam, bij meerdere mensen begreep ik later. Je humor, je troostende lijf, iedere keer als ik dat nodig had, je niet aflatende zorg voor mij, voor ons. Je bood ons veiligheid zodat we konden zijn wie we zijn, we konden verwoorden wat we voelden en we onze emoties durfden te tonen. Mijn liefde voor de woestijn mocht ik voor een tweede keer met je delen.

 

En nu ben ik weer thuis en zing ik het woestijnlied als ik op de fiets zit, aan het koken ben, een wandeling maak, in de tuin werk en volgens mij ook in mijn slaap! Het brengt mij weer in verbinding met de woestijn met haar kracht en energie, haar liefde en stilte.

 

Lieve Caroline, Project Mieke heb ik afgesloten, mede door de twee woestijnreizen met jou.

Dank je wel en een digitale mega knuffel, Mieke

woestijnreis Jordanie retraite

 

 

Dank je wel lieve Mieke voor het delen van jouw ervaringen.

Een cadeautje voor mij dat je twee keer samen met mij de reis hebt gemaakt.

 

Dik vet veel liefs,

Caroline

 

Wil je nog meer verhalen lezen?

Het verhaal van Denise: het aangaan van je diepste angst

Het begon met de woestijnreis in Jordanië Door de woestijnreis in Jordanië heb ik Caroline leren kennen als een vrouw die enorm in verbinding staat met zichzelf en van daaruit verbinding maakt met anderen. Oprecht, in liefde en aards. Tijdens die reis zijn er veel innerlijke processen aangeraakt bij mij. Caroline speelde hierin voor mij een belangrijke rol in haar uitnodiging om alles met nieuwsgierigheid, moed, vertrouwen en liefde tegemoet te treden. Dit is ook de reden dat ik, een dik jaar...

Corina’s verhaal: Reis naar de vrijheid!

Wat was de aanleiding om in coaching te gaan bij Caroline? 'Via via had ik over de coaching van  Caroline gehoord en had het idee dat zij wellicht de gene was die mij verder kon helpen. Ik liep destijds namelijk flink vast. Ik had het gevoel dat ik een leven leidde dat beheerst werd door het verleden. Ik stond op een kruispunt; ga ik  zo verder of durf ik het te veranderen? Het vertrouwde leven ontrafelen en het weer op te bouwen naar het heden en toekomst? Oh, wat was dat een enge vraag voor...

Willem’s woestijnreis: bewegen van doen naar zijn

Het is alweer twee jaar geleden dat Willem tijdens een intervisie een collega hoorde praten over haar persoonlijke ervaringen met de woestijnreis in de Wadi Rum woestijn van Jordanië. Het triggerde Willem.  De heilzame werking van de cadans tijdens het lopen en het in de natuur zijn kende hij, de woestijn echter nog niet. Wat Willem niet kent, maakt hem nieuwsgierig. Dus na het zien van de informatie op de website schreef Willem zich in. Klaar voor zijn eerste woestijnervaring. Willem vertelt...

Het woestijnverhaal van Caroline

Aan de vooravond van twee nieuwe woestijnreizen mocht ik mijn eigen woestijnverhaal vertellen. Mij was gevraagd of ik wat meer wilde vertellen over hoe ik in de woestijn terecht gekomen ben, wat de woestijn met mij doet en waar de woestijnreizen die ik begeleid over gaan.  Het is een persoonlijk verhaal geworden dat ik graag met je deel. 

Drentheweekend van Dieta

Afgelopen zomer ging Dieta met ons mee op Drentheweekend. Het Drentheweekend is een ontdekkingsreis naar jezelf op de Drentse hei waarin natuur, verbinden, genieten, lekker eten, reflectie en puur samenzijn de basisingedrienten zijn.  Hieronder vertelt Dieta haar ervaringen:   Aanleiding voor het Drentheweekend Een weekend met vrouwen in het Drentse landschap. Ik had zin om me onder te dompelen in het samenzijn met anderen, me te verbinden met de Drentse natuur en vooral me te verbinden...

Fear

It is said that before entering the sea a river trembles with fear She looks back at the path she has traveled, From the peaks of the mountains, the long winding road crossing forests and villages. And in front of her, She sees an ocean so vast, that to enter there seems nothing more than to disappear forever. But there is nu other way. The river an not go back. Nobody can go back. To go back is impossible in existence. The river needs to take the risk of entering the ocean because only then...

Floortje’s verhaal: werken met zelfvertrouwen

Afgelopen jaar kwam Floortje bij mij voor een coachtraject. Floortje was 2 jaar afgestudeerd en stond bekend als een jonge vrouw met veel talent. Ze wilde een stap op de plaats maken om te kijken wat een goede vervolgstap in haar carriere zou zijn. Tijdens ons erste gesprek werd duidelijk wat de onderliggende vraag was. Floortje vertelt hier haar verhaal over het leren werken met zelfvertrouwen.Zelfvertrouwen ‘In eerste instantie kwam ik bij Caroline om de vervolgstap in mijn carrière vorm te...

De woestijnreis van Els

Afgelopen november ging Els samen met 11 andere deelnemers mee naar de woestijn in Jordanië. Een bijzondere woestijnreis met impact op veel verschillende fronten. Els vertelt hier haar verhaal:Waarom gaf je je op voor de woestijnreis? Voor vertrek zag ik mijn woestijnreis als een poort naar een nieuwe levensfase. De eerste tekenen van de overgang dienden zich in 2021  ondubbelzinnig bij mij aan. En daarmee kwam ook de vraag: Wie wil ik zijn in deze nieuwe levensfase die in bepaalde culturen...

Never to return again

50 jaar worden Voor mijn 50e verjaardag schreef Alexandra Rakemann dit gedicht. Een gedicht over de Steenbok, mijn krachtdier. De steenbok die fier bovenop de rotsen in de Wadi Rum staat. Krachtig, in balans, eigen, zonder opsmuk, solide.  Als ik Alexandra een vraagstuk voorleg vraagt ze me regelmatig: "wat zou de steenbok in jou doen, hoe zou die nu zijn en reageren?" Daar contact mee maken is dan alles wat ik te doen heb. Dan voel ik het en vervolgens weet ik wat ik te doen heb. Fijn hè,...

De Herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg Elke ochtend weer nieuw bezoek. Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, een flits van inzicht komt als een onverwachte gast. Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat. Behandel dan toch elke gast met eerbied. Misschien komt hij de boel ontruimen om plaats te maken voor extase……. De donkere gedachte, schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een...