Verdiepingsreis voor vrouwen, dwars door Jordanië

Jordanië doet iets met je. De overweldigende bergen rondom Petra maken dat je stil valt. Er is alleen dat moment. Ik Ben. De Wadi Rum woestijn is weer veel lieflijker, zachter, kleurrijk. Deze omgeving maakt iets in je wakker. Iets wat wij noemen “het vergeten weten”. Het maakt oeroude herinneringen over ons vrouw-zijn wakker. Het ons weer verbinden met dit vrouw-Zijn staat centraal tijdens deze reis.

,,Thuis bij jezelf

Het borrelde al een tijdje. Het verlangen om naast de woestijnreis door de Wadi Rum, een reis op te zetten speciaal voor vrouwen. Samen met Alexandra Rakemann hebben we de handen ineen geslagen. In maart 2019 heeft de eerste vrouwenverdiepingsreis plaatsgevonden. Een prachtreis die wakker maakt hoe wij als vrouwen elkaar kunnen zien en versterken.

De eerste 2 dagen zijn we in de bergen rondom Petra. Daara gaat onze reis verder in de Wadi Rum-woestijn. We reizen met bedoeienen, die de omgeving goed kennen, en met hun kamelen. We slapen in de open lucht onder de miljoenen sterren, op zachte matrassen en onder lekkere warme dekens.

De bedoeienen koken voor ons onderweg en maken het vuur. Wij zijn in goede handen. Zij staan heel dicht bij de natuur en zijn voor ons een mooie spiegel. Ze zijn levenskunstenaars als het gaat om alles met aandacht, in harmonie en puur eenvoud te doen. Onder weg komen we langs de meest adembenemende (kracht)plekken. We stoppen voor meditaties, rituelen, initiaties. We richten ons op verbinding met onszelf, elkaar, de omgeving, het vergeten weten. We zakken steeds dieper in ons lichaam. Wij komen steeds meer thuis bij onszelf.

Sistercirkel

Deze reis is alleen voor vrouwen. We vormen met elkaar een sistercirkel. Kenmerkend voor een sistercirkel is dat iedereen elkaar onvoorwaardelijk accepteert vanuit liefdevolle aanwezigheid. Je roddelt niet over elkaar en je hoeft ook niet elkaars vriendinnen te zijn of te worden. Niemand wordt uitgestoten of buitengesloten. Alle vrouwen in de cirkel zijn je spiegels.

Soms spiegelen ze die facetten in jezelf die je lastig vindt om onder ogen te zien. Dit mag in het licht van bewustzijn komen waardoor het kan transformeren en jij als mens anders in het leven komt te staan.

De reis is bedoeld voor vrouwen die al langer met hun persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, ervaring hebben in lichaamsgericht werken en in staat zijn om hun projecties, patronen en overtuigingen onder ogen te zien en zelf te dragen.

Van Petra naar Wadi Rum

Er zijn nog steeds sporen te vinden in de ruige droge valleien van de karavanen die jaren geleden met goederen richting Petra gevonden: het knooppunt tussen zuid, oost, west en noord. In dit historische gebied maken we het begin van onze reis. Daarna trekken we door naar de woestijn waar de bedoeienen en hun kamelen ons gaan vergezellen. Elke dag lopen we in stilte naar een nieuwe overnachtingsplek met telkens weer een adembenemend uitzicht. Een prachtig decor voor een bijzondere reis. De niet-lopers onder ons kunnen zich ook mee laten wiegen op de rug van een kameel. ‘s Ochtends, ‘s middags en ‘s avonds wordt er een heerlijke maaltijd op een vuurtje klaargemaakt. ‘s Avonds maken we een kampvuur, wisselen we ervaringen uit, maken we muziek of is er tijd voor jezelf.

Vrouwenreis in vogelvlucht

Dit is een 13-daagse reis, inclusief de twee reisdagen. We nemen een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar de hoofdstad Amman. Vandaar reizen we door naar Petra, de oude hoofdstad van de Nabateeërs die op de werelderfgoed lijst staat van UNESCO. Petra is een enorme krachtplek waar veel tempels ter verering van Godinnen zijn gebouwd. Hier nemen we de tijd om aan te komen met elkaar, contact te maken met het vergeten weten en onze intenties neer te zetten. Na 2 dagen start onze tocht en lopen we 8 dagen door de Wadi Rum woestijn. We lopen gemiddeld 4 uur per dag in stilte. Onderweg doen we meditaties, sharings, lichaamsgerichte oefeningen, rituelen en initiaties. We eindigen onze reis in in de kustplaats Aqaba.

 

Ga je met ons mee?

De volgende reizen staan gepland:

  • 17 tot en met 29 oktober 2024

Voel je het borrelen in jezelf? Wordt er een verlangen in jou wakker?
Durf je deze stroom te volgen? Laat je verwonderen. Laat je verrassen.
Wij nemen je graag mee op reis door dit betoverende land.

Dik veel liefs van
Caroline en Alexandra

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Ja, ik wil graag meer informatie over de vrouwen woestijnreis ontvangen.